Hjärt- lungräddning (HLR)


När en människa drabbas av plötsligt hjärtstopp är det livsavgörande att behandling påbörjas så fort som möjligt. Redan efter ett par minuter utan Hjärt- lungräddning är risken för bestående hjärnskador stor. Om inte en Hjärtstartare (defibrillator) finns i omedelbar närhet så måste Hjärt- lungräddning startas omedelbart för att syresätta kroppens viktigaste organ, hjärna, hjärta och lungor.

Kursen riktar sig till alla som vill lära sig Hjärt- lungräddning.

I inledningen av kursen ges en teoretisk genomgång av hjärtats funktion och vad som kan orsaka ett plötsligt hjärtstopp. Här förklaras också varför det är så viktigt att snabbt påbörja HLR.

Därefter kommer den viktigaste delen av kursen, den praktiska träningen!

Efter kursen är det viktigt att varje deltagare känner sig trygg och säker i alla moment. Genom pedagogiska övningsexempel och värdefulla tips och råd ser våra erfarna instruktörer till att varje deltagare når dit.

Under kursen går vi även igenom hur Ni konstaterar hjärtstopp och hur man larmar SOS. Slutligen förklarar instruktören hur Ni ska agera när en person fått något i halsen, ett så kallat övre luftvägsstopp.

Efter slutförd kurs erhåller varje deltagare ett personligt kompetenskort. Arbetsplatsen/föreningen får även ett diplom som bevis på genomgången kurs.Tid: 2 timmar

Förkunskapskrav: Inga

Antal deltagare: max 12.

Pris:  Maila eller ring för offert

 

 

 

LADDA NER KURSBROSCHYR

· Hjärt- lungräddning (HLR)

Broschyren är i Adobe PDF-format. Läsare, t.ex Adobe Reader, finns troligen redan installerad på din dator.
Om inte, så hämtar du den gratis hos Adobe » » 

 

© copyright LIMA HLR utbildning AB 2012