HLR med Hjärtstartare

Den botande behandlingen vid hjärtstopp är defibrillering med en Hjärtstartare i kombination med Hjärt- lungräddning.
Hjärtstartare har i många år använts på sjukhus och i ambulanssjukvården. I takt med utvecklandet av enklare och mer användarvänlig teknik har dessa spridit sig till fler platser i samhället.

Kursen riktar sig till alla som vistas i miljöer där det finns hjärtstartare. Efter genomgången kurs ska deltagaren känna sig säker med, och kunna använda sig av Hjärtstartare.

Under kursen ges inledningsvis en teoretisk genomgång av hjärtats anatomi och fysiologi, hur korrekt Hjärt- lungräddning ska utföras, och hur Hjärtstartaren fungerar.

Tonvikten för kursen läggs sedan på den praktiska träningen. Det är här viktigt att Du som kursdeltagare känner en trygghet i varje moment och instruktören kommer gärna med personliga tips och råd.
Naturligtvis ser vi till att ni får öva med en hjärtstartare som är likadan som den ni har på arbetsplatsen.

Under sista delen av utbildningen skapar instruktören ett par scenarion där Ni som kursdeltagare tillsammans får sätta ihop era teoretiska och praktiska kunskaper. 
Varje scenario avrundas med en kort utvärdering där först kursdeltagarna, och sedan instruktören ger sin syn på händelseförloppet.

Den praktiska scenarioträningen anpassar vi gärna till er specifika miljö. Instruktören delar naturligtvis även med sig av egna erfarenheter av ambulansinsatser i liknande miljö.

Efter slutförd kurs erhåller samtliga deltagare ett kompetenskort. Arbetsplatsen får även ett inramat diplom som bevis på genomförd utbildning.

Tidsåtgång: 4 timmar.

Deltagarantal: Max 8.

 


OFFERTFÖRFRÅGAN

Vill du ha mer information om kursen eller en snabb offert så fyll i din email så återkommer vi så snart som möjligt.